Ayam Bismi Sdn. Bhd.

Address : No. 11, Jalan Kangkong Simpang Empat,

06650 Alor Setar, Kedah Darul Aman.

T +04-764 1828

F +04-764 4818

Hotline : 1-300-88-2926

Email: marketing@ayambismi.com

WHATSAPp.png

©2019 AYAM BISMI SDN. BHD. (879314-K). All Right Reserved.

GET SOCIAL

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

TESTIMONI 1

Kalau masak kat rumah memang hakak sangat particular dalam memilih bahan mentah..
Kalau boleh ibu-ibu yang masak kat rumah tu pilihlah produk Muslim ye..contoh Ayam Bismi ni dah siap basuh dan potong.

Biasa akak pilik ayam Azzain organik tapi dah habis. Rupanya ada banyak pilihan produk Muslim yang lain..Ada banyak jer produk keluaran muslim sekarang ni.. sebenarnya kita kena sapot semua produk orang islam supaya demand tinggi dan harga boleh reduce..walaupun kebanyakkannya harga mahal.. tp mahal sikit jer...alaa kuranglah sikit beli tudung itik dengan ariani 😜tew..

Ni makanan yang akan jadi darah daging.. jadi pilihlah yang HALALAN TOYYIBAN.

-Tun Fatimah : Pengguna Ayam Halal 

 

TESTIMONI 2

TAK BEST SAYA TAK REVIEW!

Ni bukan review suka2 aje. Sebagai mak yg mithali mmg selalu kena masak kat umah 🤣🤣. Anak2 suka ayam kepci tu. Ayam memang wajib ada dlm peti ais. Dgn slogan “Dari ladang terus ke rumah” saya sgt berpuas hati dgn Ayam Bismi. 

Korang tau la kan waktu saya yg sgt padat ni, kalau anak nak mkn ayam kan ke lama nak lembutkan. Tapi Ayam Bismi ni mmg spesel laa. 

✅Darah takde sgt senang cuci. Bersih
✅kalau keras tu senang je nak lembutkan, tak berjam2 nak tunggu
✅Selalu ayam biasa, tertinggal kat luar cepat busuk tapi Ayam Bismi tak wei. Masih sehat ayam tu. Dahla saya ni pelupa. Adoii.
✅Selalu ayam lain kita simpan lama2 dlm peti ais lama2 dah tak juicy, tapi ayam bismi masih sodap & manis.

Ini bkn overclaimed sebab saya mmg cerewet yg amat tentang makanan utk family.Dah 2 bln dah jadi pelanggan tetap. Sebab apa? Dia delivery depan rumah ok. Cara penyembelihan mmg trusted. Fuhhhh. Alhamdulillah. Boleh la contact Tuan Azahar Basteng Ghani Stokis besau Ayam Bismi yg mesra alam. Hehe. Tq bang penuhi permintaan kami. Uolls bole COD depan rumah tau. Bkn ayam je ade, kambing, daging n telur pun dia supply. Complete dapur uolls. Hehe

* Risau tak kalau ayam tempat lain tah macamana cara dia bela dgn penyembelihan nya..Ishhh takut mati sebelum sembelih pun isau gak.Lekaih laaa risik dia. Cer tgk gambar terakhir kejadian ayam ala2 kepci. Sedap sampai ke tulang hahahhaa. Yg ade alergik gatai2 bole cuba sbb ayam ni.

- Anom Abu Bakar
 

TESTIMONI 3

Lama dh mkn ayam bismi ni.. Dri skolh rendah lg.. Msa tu xfemes lg.ni bru femes sb dia bru explore channel online business trmsuk fb ads smua tu.. Nmpk lebih segar dgn imej baru dia.. Hq sbelah umh tokwan jer..

- Nurul Bakar

TESTIMONI 4

Aku nak share 1 TESTIMONI yg sis Mahiran Muftah ada update aku.

Selepas meeting B.N.I SUKSES pada 2 minggu lepas, dia bawa balik 2 pack Ayam Bismi yg dibeli drp aku.

Ayam tu disimpan dlm plastik kat dlm bonet ajer. Katalah Sis Mahiran sampai ke rumah dlm jam 5 pm & dia TERLUPA terus akan ayam Bismi ada dlm bonet!!

Ringkasnya keesokkan pg esoknya baru Sis Mahiran teringat & terus buka bonet kereta dia.

Lepas dia check kondisi ayam Bismi 2 pack tuu masih lg elok & sis Mahiran panggil bibik dia utk masakkan ayam tu..

ALHAMDULILLAH rezeki keluarga sis Mahiran dpt mkn ayam Bismi...

SOALAN : BAGAIMANA ayam Bismi walau TAK disimpan dlm freezer lebih 14 jam masih lagi elok lagi kondisinya & tak ROSAK?

Adakah kerana kaedah penjagaan & pemakanannya yg TERBAIK???

Moga ada jawapan drp pihak Ayam Bismi Segar Halal Suci utk persoalan misteri ini..

- Azahar Basteng  Ghani (Stokis Ayam Bismi)